Grafittegning


Faber Castell grafitblyanter på Hahnemühle Aquarellkarton “Britannia” 300 gr, matt, 65 x 50cm.
Tegningen måler 31 x 56 cm.

Inspireret af bogen Ege-Ekspiditioner er jeg gået i gang med at lave en grafittegning af en af de 3 store ege der står i Klosterskoeven ved Viby Sj.

Besøgte dem flere gange som barn og senere igen som voksen. De er ikke de største ege i Danmark men de står i en fredfyldt lysning hvor to af træerne står og læner i retning mod solen mens grenene rækker ud mod solens stråler.

De er bestemt en tegning eller to værd.

IMG_8928

IMG_8927

IMG_9002

IMG_8974

IMG_8921cropped

IMG_8933

IMG_8934

Webp.net-gifmaker copy 2

© Carsten Egestal Thuesen, 2019

Blomster portræt LK – 2019


LK snuser til en uægte jasminbusk (erectus) ved Gavnø Slotshave i juli, 2009. Personlig gave til LK – malet efter et digitalt farvefoto.
Billedet måler 50 x 38 cm.

Blomsterportræt 2019 – Gouache

Blomsterportrættet (min dårlige samtidighed nr. 2) har ligget stille i over 4 år, med nu skal det laves færdigt inden jul.

Billedet har sine udfordringer da motivet med blomster og blade består ef rigtig mange små felter. Blomsterne er begyndt at springe ud af skoven af blade. Mangler stadig en del små hvide områder foran LK’s ansigt, samt armbåndsur, nedtoning af hår og et par andre ting.

Gouache er generelt undervurderet! Jeg kan godt lide det pastelagtige finish. Når det er færdigt skal vi have fundet den rigtige ramme til det. Jeg vil gerne se det i en gammel klassisk guldramme med museumsglas, men det bliver nok for dyrt.

© Carsten Egestal Thuesen, 2019

Direktør portræt – Otto Johs. Detlefs


Personale gave – malet efter et lille farvefoto.
Billedet måler 50 x 59 cm.

Portræt baseret på leveret foto (se nederst til højre) – Jeg har ændret baggrunden til sort og beskåret motivet som vist herunder. Generel farveholdning er mørkere end originale foto – skaber en mere portrætagtig stemning og er med til at gøre billedet lidt mere seriøst.

Jeg er således kommet til at lave et såkaldt “Sort Billede” som beskrevet af Merete Sanderhof i bogen “Sorte Billeder – Kunst og Kanon”. Jeg er dog først blevet bekendt med begrebet og bogen efter at billedet er færdigmalet.

Under udførslen af dette billed har jeg haft flere diskusioner om samtidskunst og valget af stilart af billedet med Susanne Mortensen der er kunsthistoriestuderende. Det har været medvirkende til at jeg endelig har fundet ud af hvilken retning jeg ønsker at gå rent malerisk. Jeg har fundet ud af at jeg er “passionist” hvad angår maleriet og derfor er nød til at gå imod strømmen for det der i dag anses at være samtidskunst…

De røde striber i blazeren er efterfølgende blevet overmalet.

© Carsten Egestal Thuesen, 2009-10

ojd_finished_large

Grønlandske Klipper


Gennem mit arbejde ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), arbejdede jeg for mogle år siden med opstilling, tegning og 3d grafik af bogen “Grønlands geologiske udvikling – fra urtid til nutid”. Gennem arbejdet med denne bog, blev jeg inspireret til at male dette motiv.

En anden kilde der stærkt inspirerer dette billede er Science Fiction maleren Chris Foss der i stor stil malede stribede rumskibe til mange af 70’ernes SF noveller.

e-maleri_yellow06

cet_maleri_isukasia

malerierKlipper

© Carsten Egestal Thuesen, 2006