For at skabe nøjagtige 3D modeller er det nødvendigt at have adgang til ordenlige konstruktionstegninger. Så er det muligt at konstruerer modellen i 3D stort set som hvis man skulle bygge den i virkeligheden. Det er også en mulighed at måle sig frem til en 3D konstruktion ud fra en fysisk genstand som LMS 2321 der er baseret på en skala model af lokomotivet.

Modellernen i animationerne herunder er først optegnet i 2D som vektor grafik. Vektor grafikken/tegningen er derefter importeret til 3D hvor modeller konstrueres oven på 2D tegningerne. Man benytter normalt tre tegninger til konstruktionen. Fra siden (tværsnit, forfra on nogle gange også bagfra of fra for oven.

danfoss_controller

Hydraulic Steering Control Unit
(1990 – rekonstruktion 2005)

Et eksamens projekt fra Blackpool & the Fylde College (1990) – Tværsnit gennem en hydraulisk-konrtol-styrings-enhed fra Danfoss (nu Sauer–Danfoss). Det er en kompleks enhed der bla. bruges til styring af traktorer og andet tungt maskineri.

© Carsten Egestal Thuesen, 2005

pistons_tbg

Stempelgang
Animation med 4 cylindre der bliver drevet af rotation af central aksel. Acceleration fra 0 rpm til 2000 rpm og tilbage til 0 rpm igen.

© Carsten Egestal Thuesen, 2010

Odin i remisen

Odin set fra smøregrav

Odin set fra loftet

Remise1120

Odin danmarks første lokomotiv
Video animation sekvenser af Odin i en halvfærdig model af Rungsted remise og Københavns første banegård.

lms2321_loop

lms2321_viby

LMS2321_steaming

lms2321_tbg

LMS  2321 Fowler 2-6-4T
Reverse modelling af damplokomotivet LMS 2321, London, Midland and Scottish Railway.

© Carsten Egestal Thuesen, 2012

3D animation med 3 sekvenser af LMS2321 der passerer Viby Sj station i snevejr, kører ned at en jernbanestrækning og laver et umuligt loop….
I de to første sekvenser er 3D lokomotivet placeret i et foto.

© Carsten Egestal Thuesen, 2012

Verdens største Counter Current Cementblander

3D B2B promotion animation der viser opbygningen af verdens største Counter Current Cementblander fra Haarup Maskinfabrik.

© Carsten E. Thuesen, 2014

Lunar approach

Kort sekvens med en velkendt rød raket der flyver i retning mod månen.

Seneste 16K Starmap fra NASA er benyttet til stjernehimlen, og en ny mere detaljeret bumpmap (LALT_GGT_MAP) får kratere til at stå tydeligt frem på månens overflade.