Jernbane modeller

3D print revolutionere måden vi fremstiller ting på. Det er nu muligt at lave individuelt og skalerbart design. Der er ikke to modeller der behøver at være ens.

På billedet er nogle af mine jernbanemodeller. Bagfyret fra Rønne er lavet til at man kan sætte et LED-thelys i bunden af det (leder efter en type der ikke flimrer). Det samme gælder de runde vandtårne. Mine attrap tog er en billig måde at fylde en remise med tog og så har jeg sat mit navn på siden – det kan let udskiftes. Containere, tønder og kasserne kommer fra Thingiverse – et godt sted at starte.

Modellerne er printet i hvid Innofill3D PLA filament (CO2 neutral bioplast) som kan limes med Faller Expert (170792) modellim.
Kan males med hobby maling som Humbrol Enamel. Eksempel: Brun tegl – Humbrol Matt 100.

Landsbykirke – Kornerup Kirke (Tidligere version med skorsten)



KornerupKirkeRenderTrans3

Konstrureret efter opmålingstegninger (R. Rasmussen) af kirken. Kornerup Kirke er en af Danmarks mindste kirker. Jeg har valgt at skildre kirken med skorsten til opvarming (Fjernet i dag) da det ser enormt sødt ud. Spir er for småt til at printe på nuværende 3D printere. Bygget i år ca. 1200. Læs mere om kirkens historie.

Det er muligt at placere LED fyrfadslys i kirken – den hvide PLA plast er svagt gennemsigtig og bliver derfor oplyst. Der kommer lys gennem vinduerne.

Skala: 1:132 kan opskalere til 1:144; 1:148 og 1:160
Højde: ca. 12,4 cm
Antal dele: 2 stk (Tag til tårn printes seperat – kan bestilles seperat hvis man knækker spidsen)
Materiale: Hvid Innofill3D PLA filament (bioplast)
Lagtykkelse: 0,1 mm
Print tid: ca. 22 timer – i skala 1:132
Pris: 295 kr (inkl moms)

Advarsel! PLA plast tåler ikke for meget varme. Plasten kan ændre form fra omkring 60°C og smelter ved 210°C. PLA bioplast er CO2 neutralt.

KornerupKirkemedlys
Kornerup Kirke model med gult led fyrfadslys. Man må IKKE placere et levende fyrfadslys inde i modellen da den vil smelte!

Ønsker man at mørkelægge væge og tag kan men enten male modellen indvendig med en mørk farve eller udskære en tyk papir maske som dækker væge og tag.

Vandtårn – Allingåbro Station


vandtaarn_allingaabro

Konstrureret efter optegning. Nedrevet for mange år siden. Vandtårne af denne type fandtes ved flere mindre stationer i jylland.

Skala: 1:76 eller 1:87 (HO – højde ca. 112 mm)
Antal dele: 12 stk
Materiale: Hvid Innofill3D PLA filament (bioplast)
Lagtykkelse: 0,1 mm
Pris: 250 kr. (inkl moms og forsendelse i Danmark)

Advarsel! PLA plast tåler ikke for meget varme. Plasten kan ændre form fra omkring 60°C og smelter ved 210°C. PLA bioplast er CO2 neutralt.

Transformatortårn – NESA nr. 147, Ballerup


nesa_147MedVektorisering2

Transformatortårne var en del af vores kulturlandskab indtil de lokale forsyningsnet blev gravet ned. Det er stadig muligt at se transformatortårne rundt omkring i landskabet.

Der findes mange varianter og konstuktioner. Hovedtyper er stål eller mursten i mange forskellige farver. Højden kan også variere meget, lige fra få meter og op til omkring 7. I byerne fremgår tydeligt, at man mange steder har lagt vægt på at få arkitekturen til at matche med omgivelserne. (Kilde: Wikipedia)

Modellen er baseret på optegning og fotos af Erik V. Pedersen (Kilde. EVP Danmark). Tårnet blev nedrevet i 1980.

Skala: 1:76 eller 1:87 (HO – højde ca. 92 mm)
Antal dele: 1 stk
Materiale: Hvid Innofill3D PLA filament (bioplast)
Lagtykkelse: 0,1 mm
Print tid: 6,5 timer
Pris: 125 kr. (inkl moms og forsendelse i Danmark)

Advarsel! PLA plast tåler ikke for meget varme. Plasten kan ændre form fra omkring 60°C og smelter ved 210°C. PLA bioplast er CO2 neutralt.

Citat fra en køber af modellen:
“FLOT arbejde – jeg er virkelig imponeret!”